19 Temmuz 2011 Salı

Ayça ve Mehmet'in Evlilik Yıl Dönümü Kurabiyeleri

Kurabiyelerim şimdi de Ayça'nın hazırladığı sürprizde rol alacaklar. Bu işe ilk başladığım zamanlarda tanıştık Ayça ile. Yeni yıl kurabiyelerimden tatmıştı, ilklerden... :) Beğenmiş olmalı ki, evlilik yıl dönümü bizi tekrar buluşturdu. Bana isteklerini yazdı ve ortaya bu cici kurabiyeler çıktı. Daha nice güzel yıllarınız olsun, yuvanız neşe dolsun! :)




12 Temmuz 2011 Salı

Özlem ve Levent'in Nişan Kurabiyeleri

Son birkaç yıldır tanıdığım herkes nişanlanıyor, evleniyor ya da anne-baba oluyor. Ben de bu sayede büyüdüğümü anlıyorum! :) Levent, kuzenimin dayısı. Duydum ki nişanlanıyormuş, kuzenim sürpriz yapmak istemiş benim sevimli kurabiyelerimle. Sade ve şık modeller yaptım ben de. Devamı kına gecesi ve düğüne inşallah.. :)



2 Temmuz 2011 Cumartesi

İlk Hikayeli Kurabiyem :)

Kurabiyelerimle ilgili ilkleri hep Mine ile yaşamışımdır. Mine benim ilkokuldan sınıf arkadaşımdı ve ne güzel ki yıllar geçmesine rağmen görüşüyoruz şimdi de... =) İlk kurabiye yaptığımda bana fotoğraflar konusunda yardım ediyordu Mine. ( O zaman Canon'um yoktu, şimdi ise var! :) ) Yeni yıl kurabiyelerimi tatmıştı herkesten önce ve fotoğraflarını çekmişti.

Şimdi yine bir ilk... Hikayeli kurabiye yapmaya başladım ve bu ilk kurabiyem yine Mine'ye nasip oldu! =) Nasıl mı yapıyorum? Öncelikle yaptığım kişinin hobileri ya da meslekleri ile ilgili bilgiler ediniyorum. Sonra bu bilgileri nesneler haline getirip ortaya sevimli bir kurabiye çıkarıyorum! =) İşte böyle:


Ailenin mühendis kızı için T cetveli, kıymetli makinesi Canon ve yeni aldığı arabası Fıstık... =) Ben en çok Canon'u sevdim. Fotoğraf makineme aşık olduğum için olabilir mi? =)

1 Temmuz 2011 Cuma

Tuğçe'nin Bekarlığa Veda Kurabiyeleri

Çok keyifli bir iş yapıyorum. Özellikle de daha önceden tanıdığım, hakkında biraz bilgi sahibi olduğum kişilere yapıyorsam kurabiyeleri bu keyif daha da artıyor! =) İlk defa tanışıyorsam biraz endişeli oluyorum ister istemez. Teslim ederken o sıcacık gülümsemelerle karşılaşınca da derin bir nefes alarak yoluma devam ediyorum! =) 

Neyse, Tuğçe aylar önce tanıştığım arkadaşımdır. Öyle güzel bir enerjisi var ki, tanıyanlar bilir zaten... =) O benden kurabiye yapmamı istediği anda kafamda birçok model belirmişti. Esprili şeyler olacaktı mutlaka çünkü amaç Çuçe'nin gülen yüzünü daha çok güldürmekti! =) Bekarlığa veda etmek kolay değildi tabi. En çok aşağıdaki 5'li hoşuma gitti. Evinin kadını Çuçe için bunlar! =)


Tabi bunlar da çok tatlı oldular. Makyaj malzemeleri, çanta, ayakkabı, elbise... Bekarlığın son günlerini yaşayan ve evliliğe çok yakın olan arkadaşım için yapılabileceklerden bazıları...